Monday, November 29, 2010

mak mak la aku ni.


assalamualaikum.
selawat dan salam buat baginda rasulullah sahabat dan ahli keluarga baginda.semoga keluargaku,sahabat2 ku,serta seluruh mukminin tergolong dibawah hambaNya yang diredhai selalu.amin

ok.cuti ini aku agak kebizian.mak juga bizi..ho
ho.farha suda besar.sudah pandai bergitu bergini.agak aku rasa,full time suri rumah gitu.bole jadi isteri mithali.wah~haha..
(perasan lah kau zai)


ape aku nak merepek ni.td punye la membuak2 nak tulis.dapat line intenet yang laju bak itik ngenot2 tertelan epal ijau telah membantutkan selera aku nak memuntahkan semua idea2 yang telah aku pikir selama beberapa hari ni.hadui.

ha.baru teringat,..

duduk kat rumah ni baru aku nampak betapa maha b
esarnya Allah menjadikan wanita itu mempunyai 9 nafsu dan 1 akal.dan kenapa Allah menjadikan lelaki tu 9 akal dan 1 nafsu.(betul kan?ke aku salah fakta nih?)


cube tengok mak.nafsu seorang ibu yang x pernah penat dengan hidup menjadi mak.xpernah la mak kate gini "arini mak penat.jadi mak xnak jadi mak korang la yeh"
oh.itu x pernah berlaku.kalo ikut akal yang,da tentu lama dah mak resign dpd jadi mak.penat la.aku tawu ape rase urus anak2.wah.gitu.

pagi2,budak kecik bangun dan berak.kene la cebokkan dan mandikan.mandikan kene bersih2.kalau tak,tumbuh ruam.pas mandi,pakaikan baju pulak.ni payah sikit.sebab budak kecik ni suka golek2.jadi aku kena la jerit2 sana,jerit2 sini untuk membuat dia tak bergolek.lepas siap pakai baju,kena la bagi nestom.bagi la makan.pas bagi mkn,ltak je die kat waker.ala,bende yg baby duduk tu.yg bole begerak2 bentuk bulat.pas siap suma tu,kena bagi arahan kemas2 kat farhana.abang tolong baso baju.aku sambung kemas dapo,baso pinggan dan sebagai2nya.selagi dapo x siap,maknenye,keje uma xsiap ag.hoho.aku pikir.aku baru buat keje ni time cuti.cube bayangkan mak yg buat.lepas solat subuh mak terus gerak g jB.sebelum tu da siap semua benda.termasuklah buat serapan.balik tengahari kang mak masak pulak.amik farha n sebagai2nya la.tup2,da malam.rutin mak tetiap hari camtu la jugak.msti mak penaaaat sgt.oh,kesian maka aku.nnt da besa,aku nk amekkan orang gaji la utk mak.
skang ni,mak kat dapo.nga goreng kerepek keladi.jap ag ak tolong kerik lagi.haha..mak aku mmg tak tawu penat.nafsu nak buat keje banyak sangat.salut toing2 la kat mak.sebab aku tawu,mak aku mmg mak terbaik didunia.

buat Hajah Maznah.

mak,kalo mak bace entry ni,mak jangan nanges ye,kokja sayang mak.walopon kokja xreti masak sangat,kokja janji,kokja blaja masak sampai jadi sedap cam kak bayu masak.haha..camne nak kawen ni mak..adui.
xlepas lagi kalo mak mentua suruh masak.tp xpe.usaha tangga jaya.haha

mak,kejap ag kokja masak nasik.tunggu ye.jgn mara.update blog kejapp je.da windu sangat nak merepek2 kat sini.kah2.

kan aku dah kata.

makmak la aku nih.

ok.sekian saja.nanti aku update lagi.skang ni keje dapo da aku selesaikan dengan cemerlang.mak kasi markah tinggi punye.pointer aku kene jage utk mendapatkan lesen kawen dari mak.muahhaha.apekah.


hai kawankawan.walaupun saye xde rambut,tapi sekarang saya da bole pakai cepit rambut.tengok nih~merah lagi u~~haha

tatata.

ikhlas dari,
zai yang cemerlang.hahai~

4 comments:

Ameer said...
This comment has been removed by the author.
~`nAnie~ said...

hehe
mak kite same la
xreti dok diam
ad jek keje nk wat

awk blajo msk tau
bersama memantapkan profession pemasakan.

nnti kite wat pertandingan msk kt bilik zai.haha

Quzayma said...

haha
nani~~
yeh.kte akan bertanding.duns wori
mak nani ngn mak zai 1 pesen yang sama.selagi ade bende nk wat,xkan duk diam saje.haih
(-_-')

nur izzati ramli said...

haa..tomey adik ko.tarak rmbut pon xpe da..asal sihat.